whatsapp

WhatsApp Aramasında Sesim Karşı Tarafa Gitmiyor Çözümü

WhatsApp Aramasında Sesim Karşı Tarafa Gitmiyor Sorunu Çözüm Yolları

E-posta, SMS ve MMS derken mesajlaşmda artık neredeyse en çok kullanılan uygulama WhatsApp oldu.

WhatsApp uygulamasına eklenen yeni özellikler ile bu mesajlaşma uygulamasının gelişmesine ve kullanıcı kitlesinin artmasına olanak sağladı. Özellikle WhatsApp sesli ve görüntülü arama özellikleri mesajlaşma dışında telefon görüşmlerinde sıklıkla kullanılır oldu. Özellikle görüntülü aramada kullanıcılar tarafından çok tercih ediliyor.

Sesli aramalarda kullanıcılardan WhatsApp aramasında sesim karşı tarafa neden gitmiyor? şeklinde sitemizin soru/cevapbölümünde sorular almaktayız. Gelin bu sorunun cevabını anlatalım.

WhatsApp araması sırasında yaşanan ses problemi iletişim kurulmasında sıkıntı yaşanmasına ve bunun sonucu sağlıklı bir iletişim kurulamıyor.

Sağlıklı bir iletişim kurulabilmesi için WhatsApp sesli aramasında sesim karşı tarafa gitmiyor sorunu ile karşılaştığınızda aşağıdaki adımları sırası ile yapmalısınız.

  • WhatsApp uygulamanızın güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncellemeler ile uygulamalarda sorunların düzeltildiğini ilave güvenlik önlemleri eklendiğiniz unuymayın.
  • Cihazınızın temizliği önemli, hoparlör ve mikrofon kısımlarını gözden geçirin. a göz atın. Toz, kir ve benzeri maddeler cihazınızın olduğu gibi mikrofon veya hoparlör kısmınada zarar verebilir. Mikrofon ve Hoparlörleri kontrol edin kirli ise temizleyin.
  • Cihazınızın ve karşı taraftaki kişinin telefon sesi açık mı kontrol edin.
  • Mobil veri ile sesli arama yaptığınız durumlarda internet bağlantınızın bulunduğunuz lokasyon nediyle hızınız yavaş olabilir, bu nedenle ses problemi yaşayabilirsiniz. Mobil veri bağlantı hızınızın kullanılabilir olduğu lokasyonlarda sesli arama yapmanızı tavsiye ederim. Wifi ağına bağlanma imkanınız var ise Wifi’ye bağlanarak arama yapmak daha uygun olacaktır.
  • WhatsApp uygulaması önbelleğini temizleyin. Ayarlar > Uygulamalar kısmından WhatsApp uygulamasını bulup önbellek temizlemeişlemi yapın.
  • WhatsApp uygulamanızda mikrofon kullanım iznini konrtol edin. Ayarlar > Uygulamalar kısmına giderek WhatsApp uygulamasını bulun. Uygulama izinleri kısmından WhatsApp mikrofon kullanım iznine izin verin.
  • Kulaklık kullanmak WhatsApp aramada sesim karşı tarafa gitmiyor problemi için en etkili çözüm olabilir.
  • Herşeyi denedim hiçbirşey değişmedi diyorsanız, telefonu yeniden başlatın, WhatsApp uygulamasını kaldırıp yeniden kurun.

Sitemize Katkıda bulunmak istermisiniz!
Sizlerde yorumlara tıklayarak, yorumlarınız ile katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca yazımızı paylaşarak bizlere destek olabilirsiniz.

Hakkında G. KELEŞ

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.