instagram

Instagram Üzerinden Ürün Satacakların Bilmesi Gereken 9 şey!

Birçok marka ve bireysel olarak ticaret yapan satıcılar sosyal medyanın pazarlama üzerindeki gücünü keşfetti. Bu keşifin ardından markalar ve instagram satış yapanlar ürünlerini sosyal medya üzerinden satmaya ve pazarlamaya başladı. Geleneksel pazarlama yöntemlerine oranla daha az maliyetli olan bu yöntem(kira yok, eleman yok, ülkenin her yerine ulaşabilme imkanı), markalar ve bireysel satıcılar tarafından hemen rağbet gördü.

Ürünleri sosyal ağlar üzerinden satışa çıkararak maliyetleri azaltarak ve reklam giderlerine büyük bütçeler ayırmak zorunda kalmadan daha çok insana ulaşabiliyorsunuz. Kişi, lokasyon ve ilgi alanlanına göre ürün ve hizmet sponsor reklamları ile hedef kitleye ulaşabiliyorsunuz. İnstagram ürün satışının çok yapıldığı sitelerden biridir. Günden güne artan kullanıcı sayısı da markaların iştahını oldukça kabarmaktadır. Instagramda satış yapmanın püf noktaları nelerdir?

1. İsminiz Akılda Kalıcı Olmalı

İnstagram sayfanızı oluştururken sayfanızın isminin ilgi çekici ve akılda kalıcı olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca sayfanızın ismi satacağınız ürünler ile ilgili ve bağlantılı olmalıdır.

2. Sayfanızda Ürünlerinizin Etkileyici Fotoğraflarını Kullanın

İnstagram fotoğrafları ile meşhur olan bir sosyal ağdır. Bundan dolayı ürünlerinizin etkileyici fotoğraflarını çekerek düzenli olarak sayfanıza yükleyerek paylaşımda bulunmanızda fayda vardır.

3. Paylaşımlarınıza # Etiket Koymayı Asla Unutmayın

Sosyal ağlar üzerinde etiket kullanmak kullanıcı dikkatini çekmek açısından oldukça önemlidir. Ürün fotoğraflarını etiket kullanarak paylaştığınızda kullanıcıların dikkatini çekerek daha çok kişi tarafından görünmenizi sağlayabilirsiniz.

4. Cümleleriniz Etkileyici Olmalı

Ürün fotoğraflarınızı paylaşırken etkileyici cümleler kullanmanız kullanıcıların ilgisini çekerek profilinizi ziyaret etmelerine sebep olacaktır. Cümlelerinizin direk satış ve reklam amaçlı olmamasına özen göstermelisiniz.

5. Hesap Bilgileriniz güncel olmalı

Kullanıcıların size ulaşmasını sağlayacak olan web adresi, whatsupp ve mail adresi gibi bilgilerinizi sayfanızda paylaşmayı sakın unutmayın.

6. Takip Edin

Müşteri kazanmak istiyorsanız siz de başka kullanıcıları takip etmelisiniz. Takip ettiğiniz kişiler ileride müşteriniz olabilirler.

7. Takipçi Sorularına Cevaplayın

Ürünleriniz ile ilgili gelen kullanıcı sorularına ve yorumlarına mutlaka cevap verin. Satış için kullanıcılara kolaylıklar sağlayın. Kullanıcı sorularına cevap verirken isimleri ile hitap etmeye özen gösterin.

8. Ürün Yelpazenizi Dar Tutmaya özen gösterin

Çok fazla ürün çeşidi görseli dikkatleri dağıtacağından ürün yelpazenizi dar tutmayı tercih edin.

9. Mali Konuda Bir Uzmandan Bilgi Alın

Instagram üzerinden yaptığınız satışların birer ticari faaliyet olması ve para kazanma niyetiyle yapılıyor olması sizin vergi mükellefi olduğunuz manasına gelir. Yani İnstagram satış yapmak vergi mevzuatına tabidir. Instagram sayfanızı hazırlarken bir uzmandan bilgi almanız önerilir.

Hakkında G. KELEŞ

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.