sosyal medya

Twitter Gece Modu Nasıl Açılır?

Twitter dünyanın en çok kullanılan sosyal medyalarından biridir. Yoğun olarak kullanılan bu sosyal medya mecrası birçok insanın güncelleme ile beraber 280 karakterle kendilerini anlattıkları bir yerdir. Twitter genellikle de herkese açık konuşulma tarzı, trend topik konuları, fenomenleri, fenomenlere direk ulaşılabilme sayesinde oldukça ilgi gören mecralardan birisidir.

Genellikle gece kuşlarının yoğun olarak takıldığı Twitter yoğun olarak kullanılan bir sosyal medyadır. Genellikle de gece kullanılması ve açık renkli teması ile birçok kişinin gözlerini yoran Twitter’a, sosyal medyanın kurucuları bir çözüm bulma amacıyla çalışmaktaydı. Bu sebeple kurgulanan Twitter gece modu beta sürecinde uzun süredir denemeleri devam eden bir özellikti. Test aşaması sona eren ve genel kullanıma açılma kararı alınan, son güncelleme ile beraber de yayınlanan Twitter gece modu nasıl açılır?Bu soru birçok Twitter bağımlısı tarafından merak edilirken, bu konu hakkında öğrenmek istediklerinizi bu makalede bulabilirsiniz.

Twitter Gece Modu Nedir?

Twitter gece modu ile gece kullanıcılarının gözünü daha az yormayı planlıyor. Özellikle ekranlardan yayılan ve gözleri oldukça yoran mavi ışık ile beraber açık renkli Twitter teması birleşince gece kullanımlarda, özellikle de karanlıkta kullanılıyorsa gözlerde baya bir yorgunluk oluşmaktaydı. Bunun önüne geçmek için gece modunu beta sürümden çıkararak kullanıma açan Twitter’da gece modu aktif olması ile beraber arka plan koyu lacivert bir renge bürünüyor. Yazılar ile beyaz renge dönüşürken Twitter bu şekilde gece çok daha rahat bir kullanım sağlanabileceğini ve gözlerin daha az yorulacağını iddia ediyor. Gece modunu sadece gece kullanımının harici Twitter’da değişiklik yapmak amacı ile de kullanabilirsiniz.

Twitter Gece Modu Hangi Platformlarda Mevcut?

Twitter gece modu şuan sadece Android platformunda yayınlanmış durumda. IOS için henüz bir güncelleme ve açıklama gelmezken diğer platformlar için ne zaman gece modunun aktif olacağı konusunda da bir bilgi mevcut değil. Twitter’ın konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Twitter Gece Modu Nasıl Aktif Edilir?

Twitter gece modu sadece Android cihazlarda kullanılması sebebi öncelikle bir adet android cihazda Twitter’ın son sürümünün yüklenmesi gerekmektedir. Mobil cihazda uygulama anlamında güncellemelerin hepsi tamamsa gece modunu kullanabilirsiniz. Öncelikle telefondan ya da tabletten Twitter uygulaması açılır. Daha sonra profil resmi üstüne tıklanarak menü açılır. Açılan menüde gece modu yazısı ile karşısında bir kaydırmalı buton bulunmaktadır. Böylelikle Twitter’ı da bundan sonra gece modunu kullanabilir istediğiniz zaman ise aynı şekilde gece modunu kapatabilirsiniz.

Gece Modu Neden Önemli

Son dönemlerde bütün uygulamalarda gece modu özelliği trend olmaya başladı. Özellikle sosyal medya tarzı uzun süre vakit geçirilen uygulamalarda aktif hale getirilen bu özellik yoğun internet kullanıcılarının gece kuşu olması sebebi ile bu kişileri hedef alıyor. Buna ek olarak da bilgisayarlarda bu çok problem olmasa da cep telefonlarının birden açılan ekran ışığı ile gözleri çok yorması sebebi ile bu sorun daha da çok hissediliyor. Son dönemlerde Youtube dahi bu özelliği aktif etmişken Twitter’ında trende ayak uydurarak gece modunu uygulamaması olmazdı. Facebook ise bu konuda henüz bir girişime sahip değil gibi görünüyor.

Twitter Hakkında

Twitter birçok kullanıcıya sahip bir sosyal medya. Özellikle diyez işareti ile yapılan hastag uygulamaları ile meşhur olan ve bu hastag mantığını bütün sosyal medyalara yayan Twitter genellikle birçok insanın bir meydana konuşması gibi algılanabilir. Hastagler ile birbirinden ayrılabilen bu konular ile twitter günümüzde klasik medyaya yön verebilecek kadar güçlü bir mecradır.

Sizlerde yorumlara tıklayarak, yorumlarınız ile katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca yazımızı paylaşarak bizlere destek olabilirsiniz.

Hakkında G. KELEŞ

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.