Fraud Nedir anlamı

Kredi Kartım olmadan!

Kredi kartı olmadan önce hayat nasıldı? Kredi kartı kullanmasak mutlu olabilir miyiz? Kredi kartı bu zamanda zorunluluk mu lüks mü? Neden kredi kartı kullanıyoruz? Kredi kartı kullanmadan hayatta kalabilir miyiz? Bu soruları ve örnekleri çoğaltmak mümkün. Peki doğrusu ne, kredi kartı kullanımı konusunda ne yapmalıyız. Kredi Kartsız hayatta kalmanın yolları var mı?

Kredi kartlarımızı çok seviyoruz; nakit olmadığında can kurtaran simidi gibi, internet alışverişlerimizde büyük kolaylık sağlayan, biz para harcadıkça bize puan biriktiren bu kartlarla aramızda şüphesiz büyük bir bağ var. Bu kartlarla aramızdaki bağ öyle güçlü ki nakdimiz olsa dahi kasiyere kartı uzatıyor, bağımıza sadık bir bağımlı olarak şifremizi tereddütsüz giriyoruz.

Ancak araştırmacıların bizi uyardığı bir nokta var: Ödemelerimizi dijital ortamda yaparken paramızı daha kolay gözden çıkarıyor ve gücümüzden fazlasını harcıyoruz! Gücünüzden fazlasını rahatlıkla harcayıp borcumuzu zor ödüyoruz. Peki ya sadece kredi kartından kurtularak cebimizi rahatlatacak olsaydık? Aslında bu bir düş değil, işte kredi kartsız hayatta kalma ipuçları:

Kredi Kartından Kurtulmanın 6 Yolu

Kabul edin

Bir bağımlı olduğunuzu ve borçlarınızdan kurtulmanızgerektiğini, bunun kendi iç saygınıza zarar verdiğini kabullenmeyin; kabul edin.

Kararlı olun

Kararlılık her bağımlı için kuşkusuz en önemli tutumdur. Bu tutumunuza duygusal desteği aile veya arkadaşlarınızla konuşarak alabilirsiniz. Yakınlarınız kritik anlarınızda yanınızda bulunan yegane yardımcılarınız olacaktır.

Paranıza dokunun

İnternetten bir ürün almaya mecbur kalabilirsiniz. Teknolojiden yararlanmak hakkınız, ancak basit bir kuralımız var: İnternette kredi kartınız ile yapacağınız ödeme tutarı kadar nakit paranızı yanınızda bulundurmalı, ödeme işlemi ile birlikte o parayı bir kumbaraya atmalısınız. Aynı şekilde abonelikleriniz ve üyelik masraflarınızı da… Kredi kartı ekstrenizi işte o kumbara ile ödeyeceksiniz.

3d Secure Nedir, e-ticaret nedir

Kontrolü elinizde tutun

Telefonunuzdaki banka uygulamasının yanı sıra cüzdan uygulamaları ile harcamalarınızı kaydedin. Bir ürüne karar verdiniz ve almak istiyorsanız bir gün bekleyip sonra alın. Bu süre zarfında nelerden vazgeçeceğinizi gördüğünüzde şaşıracaksınız. İhtiyacınız dahilinde olan ürünler için mutlaka fiyat araştırması yapın, indirimleri kollayın ve ihtiyaç listenizi tekrar değerlendirin.

hızlı para kazanma yolları

Cesur olun, kredi kartınızı evde bırakın

“Peki ya ihtiyacım olursa” diye endişe etmenize gerek yok. Kontrol hala sizin elinizde. İhtiyacınızın olabileceği durumları ve kendinizi biliyorsunuz. Örneğin tatile giderken veya yemeğe çıkarken kartınız cebinizde size destek olabilir. Fakat monoton bir gününüzde, işinize/okulunuza giderken nakdiniz size yetecektir.

Fraud Nedir anlamı

Kart limitinizi kısın.

Artık kredi kartınızı mecbur kaldığınızda kullanıyorsunuz. Bunun için hemen cebinizde size yüklü bir borç verebilecek sahte bir dostluğa ihtiyacınız kalmıyor! Limitiniz kısıldıkça özgürlüğünüz artacağı bilincindesiniz. Para elinizde, kontrol sizde! Ne kadar nakit o kadar iyi!

Unutmayın 20 yıl öncesine kadar bu kadar kredi kartı kullanmıyorduk. Cebinizdeki nakite göre yaşamak bu işin kuralı, cebinde ne kadar varsa o kadar yaşarsın. Yukarıdaki kurallara bağlı kalmanız durumunda sadece hayatta kalmayacak, olaya artık tersten bakmaya başlayacaksınız. Sahi nasıl kredi kartı ile hayatta kalıyorduk?

Hakkında G. KELEŞ

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.