pinterest hakkında herşey

Pinteres’te Yeni Pano Nasıl Oluşturulur?

Pinterest 2012 yılından sonra kullanılmaya başlayan bir sosyal medya ağıdır. Herkesin en az bir tanesini kullandığı, Facebook, Twitter, Instagram gibi paylaşım ağları bir sosyal paylaşım ağıdır. İğnele tuttur anlamına gelen Pinterest hesabınızda, çeşitli yerlerde beğendiğiniz resimleri veya kendi oluşturduğunuz resimlerinizi, pano oluşturarak panoya iğneleyebilir ve sayfanızda paylaşabilirsiniz. Pinterest’te yeni pano nasıl oluşturulur? Bir resim seçtiğinizde ve onu sayfanıza eklemeye çalıştığınızda, size hangi panoya ekleyeyim diye soracaktır. Yani bir resmi koleksiyonunuza eklemeye çalışmak için “pin it” tuşuna basmanız gerekmektedir.

pinterest pinlemek nedir

Bu tuşa bastığınızda pencere açılacak ve “nereye ekleyelim” soracaktır. Pinterest uygulamasında resimlerin saklandığı dosyalara, pano ismi verilmektedir. Açılan pencerede pano bölümüne bir isim vererek tüm resimlerinizi kategorilerine göre saklayabilirsiniz. Daha sonra aradığınız görselleri bulmanıza yardımcı olacaktır. Panolarınıza uygun isimler vermelisiniz ki diğer kişiler sizin görsellerinizi incelerken, aradıkları resimleri pano isimlerine bakarak rahatlıkla bulabilsinler. Panoya eklediğiniz her pin için yani resim için kısa bir açıklama eklemelisiniz. Panolarınızı oluşturduktan sonra, internette gördüğünüz veya, dijital olarak kaydettiğiniz tüm resimlerinizi panolarınıza ekleyebilirsiniz. Birçok resimlerinizi artık telefon ya da bilgisayarlarınızda saklamanıza gerek kalmayacak, Pinterest panolarınızda Pin’leyerek rahatlıkla saklayabileceksiniz.

Gizli Pano

Pinterest sosyal ağı üzerinden alışveriş çılgınlığı gittikçe artmakta ve panolarınızdaki resimleriniz aynı anda yüzlerce kişi tarafından incelenebilmektedir. Pinterest gelen talepler üzerine çalışmalar yaparak, oluşturduğunuz panolara gizli yapma özelliği eklemiştir. Pinterest’e tüm panolarınızı gizli yapmaya izin verilmemekte, ancak her kullanıcıya üç adet panolarına gizli özelliği ekleme izni verilmektedir. Gizli özelliği eklediğiniz panolarınızda bulunan resimlerinizi sadece, sizin izin verdiğiniz kişiler görebilecektir. Gizli pano oluşturmanın amacı, yeni projelerin yapım aşamalarında paylaşmaya hazır olmayan görsellerin saklanması, özel görsellerin saklanmasıdır.

Kısaca Pinterest

Pinterest bir sosyal medya aracıdır ve 2012 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Pin ve Pinterest kelimelerinin birleşiminden oluşturulmuştur. Evlerimizde ve okullarda mantar panolar üzerine belge iğneleme işleminden yola çıkılarak, her kullanıcı kendi panosunu oluşturmakta ve pin’leme (iğnele) denilen işlemle paylaşmak istediği görseli tuttur (interest) yaparak paylaşılmasını sağlamaktadır. Oluşturduğunuz panolara kendiniz resim ekleyebildiğiniz gibi başkalarının da resim eklemesine izin verebilirsiniz.

Hesap Oluşturma

Pinterest hesabınızı henüz oluşturmadıysanız, 15 saniye gibi kısa bir sürede oluşturabilirsiniz. Öncelikle mobil cep telefonunuza Pinterest uygulamasını indirmeniz ve uygulamayı çalıştırmanız gerekir. Uygulamayı çalıştırdığınızda, size farklı giriş seçenekleri sunulacaktır. Bunlar, Facebook hesabı ile giriş yap, Twitter hesabı ile giriş yap ya da e-posta hesabınız ile üyelik oluştur seçenekleri gelecektir. Facebook ve Twitter seçeneği ile giriş seçtiğinizde hesabınız otomatik oluşacaktır. E-posta ile üyelik oluştur seçtiğinizde, üyelik bilgi formu açılacak ve şifre belirlemeniz istenecektir. Belirlediğiniz e-posta adresiniz ve şifreniz ile giriş yapabilir, profilinizi düzenleyebilir, Pin yaparak, resimlerinizi paylaşmaya başlayabilirsiniz.

Neler Yapılır?

Pinterest hesabınız üzerinden, görseller paylaşarak, takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Ticari amaçlı olarak kullanabilir ve ürünlerinize ait görüntüleri takipçileriniz ile paylaşarak, ürünlerinizi pazarlayabilir ve para kazanabilirsiniz. Arkadaşlarınız ile sohbet edebilir, keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Pinterest nedir

İçerik Düzenleme

Pinterest sosyal medya hesabınıza eklemiş olduğunuz görseller üzerinde yapılan yorumlara ve gerekli gördüğünüz durumlara göre değişiklik yapabilmektesiniz. Paylaşmış olduğunuz görseli seçerek, düzenle butonu ile görsel üzerinde istediğiniz düzenlemeyi yaparak yeni haline tekrar paylaşabilirsiniz. Ya da daha önceden paylaşmış olduğunuz görselleri panolarınızdan kaldırmak istiyorsanız, kaldırmak istediğiniz görseli seçer ve alt tarafta “Sil” seçeneğini kullanarak silmek istediğinizde “tamamen kaldırmaktan emin misiniz” uyarısı verecek ve onaylayarak tamamen kaldırabilirsiniz.

Hakkında G. KELEŞ

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.