instagram

Instagram Fotoğrafları Nasıl Gizlenir? (Arşivleme)

Instagram kullanımının artması ile dünyanın her yerinden bu uygulamaya yeni başlayan milyonlarca insan vardır. Durumun böyle olması ile birlikte uygulama kullanımında kişisel profil ayarları ve paylaşımları ile ilgili güvenlik ayarları geliştirilmiştir. Uygulamada en fazla fotoğraf ve video paylaşımlarına yer verilmesinden dolayı Instagram fotoğrafları nasıl gizlenir? (arşivleme) nasıl yapılır yönünde sorular yöneltilecektir.

Instagram’a Fotoğraf Yüklemek

Fotoğraf ve video yayımlama uygulaması olması ile birlikte, görsel paylaşımları sevenler için tavsiye edilen uygulamadır. Instagram için beğendiğiniz ve sevdiğiniz fotoğraf veya videoları yüklemek için yapılması gereken kısa ve basit yöntemler vardır. Profil ve ana sayfa ekranının altında yer alan yükleme artısına tıklayarak istediğiniz fotoğrafınızı galerinizden Instagram hesabınıza aktarmanız saniyelik işlemler gerektirir. Bunun için uygun olan içerikleri hesabınızda paylaşım yaparak profilinize ekleyebilirsiniz. Video yüklemek içinde aynı yöntemi tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda uygulama efektlerini kullanarak görselleri daha canlı hale getirebilirsiniz.

Instagram Fotoğraf Ayarları

Yüklenen fotoğraf içeriklerinin gizliliği ve güvenliği için yapılabilir bazı ayarlar vardır. Bu ayarlar sayesinde fotoğraflarınızı beğenen, gören takipçi kitlesini ayarlayabilirsiniz. Bu sayede hem yeni takipçiler kazanabilir hem de beğeni oranınızı arttırabilirsiniz. Bunun için yapılması gereken; profil ayarlarından gizlilik sekmesine tıklamaktır. Bu bölümde geçen ayarlamada paylaşım içeriklerini görebilecek ve takip edecek topluluk düzenlemesi yapılabilir. Aynı zamanda diğer sosyal hesap bağlantıları ile görsel içerikleri Instagram profilinize aktarım yapabilirsiniz.

Instagram Fotoğraf Arşivleme

Yüklemiş olduğunuz fotoğrafları belli bir kitlenin görmesini sağladıktan sonra profilinizden bir süre gizleyebilir ve arşivinize taşıyabilirsiniz. Arşive alınmış görseller sadece size özel açık kalacaktır. Bu gönderileri diğer Instagram kullanıcıları göremez. Bunun için yüklü olan fotoğrafa tıklayarak, sağ üstte yer alan ayar menüsünden arşive kaldıra tıklayarak halledebilirsiniz. Peki, arşive alınan fotoğraflar tekrar profilde gösterilebilir mi? Aynı şekilde arşiv kısmına girerek orada biriken ve topladığınız görselleri profile aktar ayarı ile yeniden profilinizde yayınlamanız mümkündür.

Instagram Hesabı Gizlilik Ayarları

Görsel paylaşımları gizlemeden hedef kitlesini değiştirdiğiniz durumlarda, herkesin görmesini engelleyebilirsiniz. Sadece takipçilerinizin görebileceği içerik düzenlemesini yaparak, dışa aktarımı olan görsellerin gizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu düzenleme hem profil gizliliğini hem de paylaşım gizliliğini koruyacaktır. Bunun için hesap ayarlarından güvenlik sekmesini incelemeniz yeterli olacaktır. Gizlilik ayarı ile paylaşımlarınızı sadece kendinize de açabilirsiniz. Bu paylaşım ayarı ile birçok Instagram kullanıcısı bu uygulamayı fotoğraf saklama deposu olarak da kullanıyor. Bu sayede hem telefon hafızası hem de size özel olan fotoğraf içeriklerini hesap uygulamanız da tutmanız sağlanmıştır. Diğer kullanıcıların profillerini ziyaret ederek, açık olan paylaşımlarını da takip edebilirsiniz. Farklı paylaşımlar ve ilginizi çeken içerikleri de beğenilere kaydedebilirsiniz.

Instagram İçerik Paylaşım Ayarları

Fotoğrafların paylaşımı, hedef kitlesi, arşivi ve beğeni kitlesinin istenilen oranda düzenlenmesi için kısa yol ayarları mevcuttur. Bu sayede içerik paylaşımlarının kötü amaçlı kullanımlarının önüne geçmiş olursunuz. Profil kısmında yer alan hesap ayarlarından gizlilik ve güvenlik ayarlarınızı yaparak paylaşımlarınızı güvenlik altına almış olursunuz. Fotoğraflarınızın kullanılmaması ve sadece size özel olmasını istiyorsanız; profilinizin hedef kitlesini sadece takipçilerinize açmanız tavsiye edilir.

Bu sayede paylaşımlarınızı takip eden ve beğenen takipçilerinizi rahatlıkla görebilirsiniz. Ticaret, reklam ve tanıtım amaçlı açılan hesap profillerinde de herkese açık olan ayar düzenlemesi tavsiye edilir. Bu sayede reklam yaparken Instagram üzerinden günlük olarak para kazanmanız mümkün hale gelecektir. Paylaşımların doğruluğu ve gerçeklik yönü ne kadar yoğun olur ise takipçi sayınızda ki artışını kısa sürede görebilirsiniz.

Hakkında G. KELEŞ

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.