SnapChat 2

Snapchat Nedir? Snapchat Özellikleri ve İpuçları

snapchat bilsimonline

Snapchat Nedir?

Snapchat arkadaşlarınızla anlık fotoğraf paylaşmanızı ve fotoğraflı mesaj göndermenizi sağlayan eğlenceli bir uygulamadır. Son zamanlarda popüler olan Snapchat uygulamasını daha etkili kullanabilmeniz ve eğlencenizi artıran ipuçlarını, uygulama hakkında kısa bilgileri sizler için bu yazımızda topladık. Gelin şimdi bu ipuçlarını, özelliklerini ve snapchat hakkında bilinmesi gereken bilgileri sırası ile anlatalım.

Snapchat Kimlik Doğrulama

Uygulamaların güvenliği herkes için önemlidir. Snapchat hesabınızın başkalarının eline geçmesine izin vermeyin. Snapchat iki tip kimlik doğrulama sistemi mevcuttur. Etkinleştirildiğinde, oturum açmak için şifrenize ve telefonunuza gönderilecek bir SMS koduna ihtiyacınız olacak. Bu özelliği etkinleştirmek için yapmanız gereken Snapchat simgesine> sağdaki dişli çark simgesi> Giriş Değerlendirmesi> Devam’a dokunmak olacaktır. Bu sayede telefonunuza doğrulama kodu gelecektir. Bu sayede yetkisiz kişilerin uygulamaya erişimi konusunda gerekli önlemi almış olursunuz.

Snapchat ile Arkadaşlarınızı nasıl bulabilirsiniz?

Snapchat’da telefon rehberinizde bulunan kişileri ekleyebilirsiniz, bunun dışında yapabilecekleriniz sınırlıdır. Arkadaşlarınızı eklemek zor olsa da alternatif yolları var. Kişinin Snapchat adını öğrenip ekleyebilirsiniz, Snapchat isminide bilmiyorsanız, yapmanız gereken tekşey her kullanıcıya ataana benzersiz olan taranabilir Snapcode’ları kullanmak olacaktır. Snapcode ile bir kullanıcı eklemek için Snapchat’ı açıp, kamerayla başka bir kullanıcının Snapcode’unu taramanız olacaktır.

snapchat find friends

Snapchat Yakınındakiler Ekle ile Arkadaşlarınızı Ekleme

Arkadaşlarınızı bulmanıza yardımcı olacak özelliklerden bir diğeri ‘Yakındakileri ekle’ özelliğidir. Bu özelliği kullanarak çevrenizde yakınlarınızda olan arkadaşlarınızı bulabilirsiniz. Yapmanız gereken Snapchat simgesine> Arkadaş Ekle> Yakındakileri ekle’ye dokunmaktır. Telefonunuzun konum servisini açmayı unutmayın.

Snapchat Arkadaşlarınız nerede?

Snapchat’te arkadaşlarınız nerede diye merak ediyorsanız. Snapchat’ı açıp kamera ekranına iki parmağınızı birleştirerek dokunmak. Bu sayede yakındaki arkadaşlarınızı ve diğer Snapchat kullanıcılarının yerlerini paylaşmaları durumunda harita üzerinde görebilirsiniz. Haritada gördüğünüz bir arkadaşınıza mesaj gönderebilirsiniz. Bunun için harita üzerinden arkadaşınızın avatarına dokunmak olacaktır.

Snapchat Hikayeler

Hikaye anlatımı birçok sosyal medya uygulamasında kullanılmaktadır. Sizde arkadaşlarınızı Snapchat Hikayenize katkı sağlaması için davet edebilirsiniz. Hikayeye kimin Snap ekleyebileceğine ve kimlerin görüntüleyebileceğine karar vermek sizin elinizde, hatta hikayeyi görebilenleri belirli bir konuma limitleyebilirsiniz. Nasıl yapacağım derseniz, Hikayeler sayfasından, sağ üstteki artı işaret simgesini seçin, Hikâye için bir başlık yazın ve “Kimler ekleyebilir?” Seçeneğini belirtin. Her hikayenin bir sonu vardır, sizinde hikayeniz 24 saat sonra kaybolacaktır.

Döngüsel Videolar

Döngüsel videolar çok etkileyici oluyor. Snapchat’te döngüsel bir video çekmek için, bir video çekip ekranın sağ tarafındaki 1 numaralı döngü işaretine tıklayın. Bu sayede bu işaret bir sonsuzluk sembolüne dönecektir. Sonuç olarak videoyu gönderdiğinizde, görüntüleyen kişi sonraki Snap’a geçene kadar videonuz sonsuza kadar kendini tekrarlayacaktır.

Snapchat Hikaye Oynatma Listesi

Snapchat’ın otomatik ilerletme özelliğinin yerini Hikaye Oynatma Listesi aldı. Artık yalnızca seçtiğiniz kişilerin hikayelerini görebilirsiniz. Videolarını görmek istediğiniz bir arkadaşınızın solundaki Öykü simgesine dokunun, mor bir onay işareti görünür. Hikayeleri otomatik olarak oynamasını istediğiniz arkadaşlarınız aynı işlemi tekrarlayın. Sonrasında Snapchat ana ekranının altındaki mor oynat düğmesine dokunduğunuzda, sadece seçtiğiniz listedeki kişilerin hikayelerini göreceksiniz.

Snapchat karakter limiti

Snapchat’de kullanabileceğiniz harf sayısı 31 karakterden 80 karakter sayısına yükseltildi. Fakat bu sizler için yeterli olmayabilir. Bu konuda yapabileceğiniz Bir şey var, not defteri uygulamasını açın, birkaç satır aşağı inene kadar enter tuşuna basın, sonra hepsini seçin ve kopyalayın. Snapchat’a dönün ve yapıştırın. Artık 80 karakterden uzun yazı yazabilirsiniz.

Snapchat Seyahat Modu

İnternet kotanızdan tasarruf etmek için kullanmadığınız zamanlarda Snapchat uygulamasını Seyahat Moduna alabilirsiniz. Snapchat arka planda çalışmaya ve verinizi kullanmaya devam etmez. Seyahat Modu ayarını Ayarlar> Ek Hizmetler> Yönet’e giderek, Seyahat Modunu açıp kapayabilirsiniz.

Jeofiltreler

Jeofiltreler Snapchat popüler bir özelliğidir. Özel etkinlikleriniz için kendi filtrenizi tasarlayabilirsiniz. Ayarlar’a ve Ardından İsteğe Bağlı Jeofiltrelere giderek, bir sürü tasarım arasından seçeceğiniz filtreleri bir zaman dilimi ve yer belirleyerek hazırlayabilirsiniz.

Ataş İşareti

Resminizi çektikten sonra yanda çıkan ataş işaretine dokunarak snaplerinize çıkartmalar, metinler, linkler, ve filtreler ekleyebilirsiniz.

Sesli ve Görüntülü Sohbet

Snapchat, sesli mesaj ve video mesajları bırakmanıza izin vererek sistemini güncelleştirdi. Video veya telefon simgesine dokunarak mesaj gönderebilir, eğer mesaj göndermek istediğiniz kişi çevrimiçi ise, doğrudan görüntülü aramaya geçebilirsiniz.

Snapchat Kamera Kullanımı

Snapchat’te iki kamerayıda kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında ekrana hafifçe dokunarak ön ve arka kameralar arasında geçiş yapabilirsiniz.

Dedikodunuzu Kimler yapıyor?

Kimler sizin dedikodunuzu yapıyor diye merak ediyorsanız; Hikayem’in yanındaki üç küçük noktaya dokunup, kimlerin Hikayenizi görüntülediğini ve kimlerin ekran görüntüsü aldığını görebilirsiniz.

SnapChat 2

Hakkında G. KELEŞ

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.